Op maandag 16 oktober hebben het A.S.Z. en het OLV Ziekenhuis gezamenlijk de naam en het logo onthuld van het nieuwe fusieziekenhuis dat op 1 januari 2025 van start zal gaan. De naam, 'AZORG', symboliseert de toewijding aan excellente zorg van A tot Z, waarbij de patiënt centraal staat.

De feestelijke onthulling begon met een estafetteloop, waarbij medewerkers van elk van de zes campussen – Merestraat en Moorselbaan in Aalst, Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren – elk een puzzelstukje van het gloednieuwe logo naar 't Gasthuys Stedelijk Museum in Aalst brachten. Deze symbolische actie benadrukte de eenheid en samenwerking die centraal staan in de missie van het nieuwe fusieziekenhuis.

Het evenement, dat via een livestream werd uitgezonden, bood alle medewerkers van beide ziekenhuizen de mogelijkheid om het historische moment live te volgen. Het creëerde een gevoel van betrokkenheid en opwinding over de veelbelovende toekomst die voor hen ligt.

Tijdens de onthulling deelden de voorzitters van de organisaties die het nieuwe fusieziekenhuis zullen vormen, enkele opmerkelijke details over de naam, het logo en de ambitieuze tijdslijn die voor hen ligt. Dit krachtige partnerschap tussen A.S.Z. en OLV Ziekenhuis zal de gezondheidszorg in de regio naar een nieuw niveau tillen, waarbij de behoeften van de patiënt altijd voorop staan.

Met AZORG als hun nieuwe identiteit, gaan de twee gerenommeerde zorginstellingen gezamenlijk verder vanaf 2025. Als één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen, wil AZORG uitmunten in hooggespecialiseerde en complexe medische zorg. Door in te zetten op innovatie en door de sterke betrokkenheid van onze medewerkers zijn we een betrouwbare zorgpartner. Samen realiseren we de beste zorgresultaten vanuit het perspectief van de patiënt.